Habilitats Mediadores en la Gestió de Conflictes

Post escrito por Hermínia Gomà en octubre 8, 2009
Categorías del post: Formación,General

Alumnes del curs d'esquerra a dreta: Angels, Neus,Núria, Maribel, Begoña, Isabel i Oriol. Darrera Núria i Teresa, davant de tot Lida.
Alumnes del curs d’esquerra a dreta: Angels, Neus,Núria, Maribel, Begoña, Isabel i Oriol. Darrera (Hermínia) Núria i Teresa, en primera línia Lida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les habilitats mediadores en la gestió de conflictes és una Acció Formativa organitzada per la Generalitat de Catalunya, Departament d’Educació, per al personal no docent de la seva organització.

Lloc de realització

Departament d’Educació. Barcelona.

Dates1, 8 i 15 d’octubre i 19 de novembre del 2009

Coordina i realitza

Hermínia Gomà. Psicòloga. Coach. Directora d’Institut Gomà. Directora del Màster en Coaching i Lideratge Personal per la Universitat de Barcelona.

Adreçat a

Professionals que coordinen equips de treball i volen aprendre habilitats que les capacitin per intervenir en la gestió de conflictes.

Metodologia

Les sessions constaran d’una breu introducció teòrica al tema i d’una sèrie d’activitats per tal de fomentar la participació dels assistents al curs i un millor aprenentatge dels conceptes.

Presentació

En totes les organitzacions poden generar-se conflictes. Alguns d’aquests conflictes poden ser una gran oportunitat, si es reconeixen i s’hi treballa, per provocar canvis positius en les persones i en el conjunt de l’organització. En una cultura de cooperació, el plantejament constructiu de conflictes no solament s’aprova, sinó que fins i tot s’estimula i es provoca. Les organitzacions necessiten conflictes: però si els conflictes no es reconeixen o no es gestionen, poden tornar-se destructius. La clau és gestionar el conflicte en totes les seves formes, per motivar el que té de constructiu i eliminar el destructiu.

Existeix una capacitat bàsica i primordial per poder resoldre els conflictes de manera eficaç i satisfactòria: ESCOLTAR. Si no ens escoltem ni fem un esforç per comprendre què és el que estem sentint en una situació de conflicte, és improbable que siguem capaços d’escoltar i comprendre la reacció d’altres persones respecte a nosaltres mateixos.

L’autoconeixement ens permet veure el conflicte des d’una perspectiva diferent i, aleshores, determinar com canviar, o no, les nostres accions i sentiments.

Programa

·          Definició de conflicte. Sentiments envers el conflicte

·          Components del conflicte

·          La persona negociadora

·          Posicionament del guanyar-perdre a la cooperació

·          Com abordar les diferències

·          L’evitació del conflicte. Emocions implicades

·          Causes més habituals dels conflictes: internes i externes

·          Beneficis d’afrontar els conflictes

·          Capacitats bàsiques per resoldre conflictes

·          L’autoconeixement i l’escolta empàtica

·          Fases per resoldre els conflictes