Intel·ligència Social en el món laboral

Post escrito por Hermínia Gomà en octubre 8, 2009
Categorías del post: Formación,General

A primera fila començant per l'esquerra: Esther, Carme, Mireia, Maribel i Charo; a la fila del darrera, Susana, Ampar, Àngels, Àngel, Sílvia, Pere, Anna Mª, Enric, Montse i Herminia

A primera fila començant per l'esquerra: Esther, Carme, Mireia, Maribel i Charo; a la fila del darrera, Susana, Ampar, Àngels, Àngel, Sílvia, Pere, Anna Mª, Enric, Montse i Herminia

El desenvolupament de la Intel·ligència Social en el món laboral és una Acció Formativa que promou la Generalitat de Catalunya, Departament d’Acció Social i Ciutadania (Serveis Centrals) per al personal de la seva organització.

 

 

 

 

LLoc de realització

Seu de l’Institut Gomà. Barcelona

Dates

3, 10, 17 i 24 de novembre de 2009

Coordina i realitza

Hermínia Gomà. Psicòloga. Coach. Directora de l’Institut Gomà. Directora del Màster en Coaching i Lideratge Personal per la Universitat de Barcelona

Adreçat a

Persones que volen potenciar les habilitats que configuren la intel·ligència social.

Metodologia

Les sessions constaran d’una breu introducció teòrica al tema i d’una sèrie d’activitats per tal de fomentar la participació dels assistents al curs i un millor aprenentatge dels conceptes.

Presentació

Des d’un punt de vista evolutiu, podem considerar la intel.ligència com la capacitat que més ha contribuit a la supervivència de la nostra espècie.

El cervell social es va desenvolupar bàsicament en les espècies de mamífers que vivien en grups i va evolucionar com un mecanisme de supervivència. La intel·ligència social era necessària per a gestionar les corrents socials dels grups de primats.

La vida grupal va ser, pels primats, un excel·lent mecanisme d’adaptació. El grup ajuda a satisfer les necessitats de la vida multiplicant els recursos als que pot accedir qualsevol membre aïllat i atorgant gran importància a les bones relacions socials.

En el cas dels éssers humans, la necessitat de participar en el raonament social -coordinació, cooperació i competència- va potenciar el desenvolupament del cervell i conseqüentment, de la intel·ligència.

Les grans funcions del cervell social, que van de la relació sincrònica fins a les diferents modalitats de l’empatia, la cognició social, les habilitats de relació i la preocupació pels altres ens parlen de les diferents dimensions de la intel·ligència social.

Competències no cognitives com l’empatia primordial, la sincronia i la preocupació són aspectes adaptatius del repertori de supervivència social amb els que compte l’ésser humà.

La intel·ligència social és la capacitat d’entendre als altres i d’entendre la manera en que reaccionaran davant diferents situacions socials, dit d’altre manera, la cognició social habilitat de la via superior. La intel·ligència social és un conjunt d’habilitats propies de la via inferior com la sincronia, la connexió, la intuïció social, la preocupació empàtica i probablement la compassió, que estableixen els ciments de la vida social.

Programa

El cervell social

L’impacta de la cara feliç

L’agenda mental

Les neurones mirall

Les funcions del Cervell social

L’empatia

El contagi emocional

La intel·ligència social i emocional

L’empatia primordial

La sintonia

L’exactitud empàtica

La cognició social

La sincronia

La presentació d’un mateix

La influència

L’interès pels altres

Via inferior – Via superior

El paradigma mental

La roda de molí

El contínuum de la maduresa

La responsabilitat social

El rendiment òptim

Líders amb intel·ligència social

El Rapport

 

 

 

 

Siguiente Post: