Curso de Coaching y Salud

Post escrito por Hermínia Gomà en septiembre 27, 2010
Categorías del post: Coaching empresarial

 

 

Curs de Coaching i salut

 

Més enllà de la malaltia


La societat actual està canviant. Els professionals de la salut afrontem reptes que requereixen nous aprenentatges i competències. Per donar resposta a la problemàtica que ens plantegen les persones que atenem, ens hem d’obrir a nous paradigmes per ser més efectius.

 

Actualment el coaching s’està configurant com una alternativa d’intervenció molt potent en processos de canvi. Mitjançant el coaching podem millorar la comunicació amb els altres (pacients, companys, equips, comandaments…),.

 

El coaching ens permet donar resposta a preguntes que sovint ens plantegem:

Podem fer alguna cosa més per millorar la relació amb els nostres pacients? Estem satisfets amb el nostre rol professional? Té sentit el que fem?…


 

Objectius

 

Conèixer l’estructura d’un procés de coaching i la seva aplicació

Saber les competències del professional-coach

Analitzar l’aplicació del Coaching en casos reals

Reflexionar sobre l’efectivitat del nostre rol professional

Qüestionar l’aportació personal dins l’equip de treball

 

Dirigit a

 

Professionals de la salut que volen ampliar el seu ventall d’opcions per a ser més efectius en la seva tasca diària: metges, infermeres, psicòlegs, fisioterapeutes, farmacèutics, nutricionistes, podòlegs, llevadores, odontòlegs, treballadors socials…

 

 

Dates: Dijous 10, 17, 24, 31 de març i 7 d’abril. de 16 a 20 hores.

 

Import: 180 €

 

 

 

Programa

 

I Seminari. Introducció al Coaching aplicat a la salut

Definició de Coaching. Tipus de Coaching. Aplicacions del Coaching en l’àmbit de la salut. Metodologia del Coaching. Estructura del procés de Coaching. La conversa. Canvi de paradigma.

 

II Seminari. Competències del Coach-Professional de la salut

Competències del Coach. Escolta activa. Escolta empàtica. Construcció del Rapport. Feedback. Les preguntes. Comprensió. Connexió.

 

III Seminari. Lideratge i rol professional

Definició del rol professional. Exercici del lideratge en l’àmbit de la salut. Com preparar-nos per a liderar. Prevenció de la síndrome Burnout.

 

IV Seminari. Treball en equip mitjançant el Coaching

Treball en equip. Creació de sinergies. El rol del coach-professional de la salut. Implicació en el projecte comú. Actitud positiva davant dels conflictes.

 

V Seminari. Aplicació pràctica del Coaching en l’àmbit sanitari

Eines i recursos propis del Coaching per a la salut: la conversa i les  metàfores. Aplicació d’aquestes eines i recursos de manera experiencial.

 

 

Equip docent

 

Lourdes Dalmau i Bassols. Diplomada en Infermeria. Coordinadora de l’àrea Quirúrgica de l’Hospital General de Catalunya. Màster en Coaching i Lideratge personal per la U.B.

Hermínia Gomà i Quintillà. Psicòloga. Coach. Directora del Màster en Coaching i Lideratge Personal per la U.B. Directora de l’Institut Gomà.

Jaci Molins i Roca. Metge. Cap de Servei de rehabilitació de la Xarxa sanitària i social de Santa Tecla. Màster en Coaching i Lideratge Personal per la UB. Professora U.R.V i Pompeu Fabra. Autora del llibre Coaching i salut.

Isabel Quintana i Sánchez. Infermera. Responsable de l’àrea d’atenció col·legial del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona. Postgrau en Coaching i Lideratge Personal per la U.B.

Neus Salvatella i Danès. Metge. Especialista en Dermatologia. Doctorat en Medecina i Cirurgia. Postgrau en Coaching i Lideratge Personal per la UB.

 

 

Informació i Inscripcions

 

INSTITUT GOMÀ, Diagonal, 359, 1º- 08037 Barcelona Tel:   93 208 27 94    www.institutgoma.com                                institut@institutgoma.com