Curs de Retail-Coaching. Més enllà de la venda

Post escrito por Hermínia Gomà en mayo 17, 2011
Categorías del post: Coaching empresarial,Formación,General,Retail Coaching

 

Curs de Retail-Coaching

Més enllà de la venda

La societat actual està canviant. Els professionals del Retail afrontem reptes que requereixen nous aprenentatges i competències. Per incrementar i fidelitzar els nostres clients, ens hem d’obrir a nous paradigmes per ser més efectius.

Actualment el Retail-Coaching s’està configurant com una alternativa d’intervenció molt potent en processos de canvi. Mitjançant el Retail-Coaching podem millorar la comunicació amb els altres (clients, venedors, equips de vendes, encarregats, directius…).

El Retail-Coaching ens permet donar resposta a preguntes que sovint ens plantegem:

Podem fer alguna cosa més per millorar la relació amb els nostres clients? Estem satisfets amb el nostre rol professional? Té sentit el que fem? Generem un clima positiu?…

És una aposta per “l’element” clau i diferenciador que, en condicions de igualtat, poden fer que el negoci sigui un èxit o un fracàs.

La metodologia és experiencial i la efectivitat de la mateixa està contrastada.

 

Objectius

Conèixer l’estructura d’un procés de Retail-Coaching i la seva aplicació

Saber les competències del professional-coach

Analitzar l’aplicació del Retail-Coaching en casos reals

Reflexionar sobre l’efectivitat del nostre rol professional

 

Dirigit a

Professionals del Retail que volen ampliar el seu ventall d’opcions per a ser més efectius en la seva tasca diària: botiguers, venedors, assessors, equips d’atenció al client, .

 

Dates: 6, 20 de juny i 4 de juliol

 

Horari: de 9 a 15 hores

 

Import: 180 €

 

Programa

  

I Seminari. Introducció al Coaching aplicat al Retail

Definició de Coaching. Tipus de Coaching. Aplicacions del Coaching en l’àmbit del Retail. Metodologia del Coaching. Estructura del procés de Coaching. La conversa. Canvi de paradigma.

II Seminari. Competències del Coach-Professional del Retail

Competències del Coach. Escolta activa. Escolta empàtica. Construcció del Rapport. Feedback. Adquirir una visió global del procés de venda i reconèixer pràctiques que ja desenvolupem de manera instintiva per aplicar-les de manera conscient i traient el màxim d’efectivitat de cadascuna. Comprensió. Connexió.

III Seminari. Lideratge i rol professional

Definició del rol professional. Exercici del lideratge en l’àmbit del Retail. Reconèixer les nostres fortaleses i detectar les nostres àrees de millora. Pràctiques de escolta activa, llenguatge corporal, llenguatge positiu, generar emocions positives mitjançant eines de intel·ligència emocional.

IV Seminari. Treball en equip mitjançant el Retail-Coaching

Treball en equip. Creació de sinergies, eines, recursos de comunicació, d’argumentació, compromís i tancament . Implicació en el projecte comú. Actitud positiva davant dels conflictes.

V Seminari. Aplicació pràctica del Coaching en l’àmbit del Retail

Eines i recursos propis del Coaching pel Retail. Aplicació d’aquestes eines i recursos de manera experiencial. Posada en acció dels coneixements, visualització dels punts forts i de millora de cadascú dels participants, posada en comú

VI Seminari. Accions concretes del procés de Coaching en el punt de venda.

Posicionament. Plans de comunicació intern i extern. Maximització dels resultats. Visual Merchandising. Protocols de venda per l’equip. Fidelització de clients. Adaptació de la cartera de productes.

 

Equip docent

Hermínia Gomà i Quintillà. Psicòloga. Coach. Directora del Màster en Coaching i Lideratge Personal per la U.B. Directora de l’Institut Gomà.

Beatriu Balsera i Pereira. Postgrau en Coaching i Lideratge Personal per la UB. Retail-Coach.

Susanna López Huertas. Diplomada en relacions laborals, Postgrau en direcció d’empreses i Postgrau en Coaching i Lideratge Personal per la UB. Entrenadora de habilitats comercials.

Clavel Vila, Mercè. Socia-Directora de GIG Soluciones para el retail. Professora del Graduat en Distribució Comercial de la UAB-Escodi. Llicenciada en Ciències Empresarials i  Màster en Direcció i Administració  d’Empresas per ESADE. Realitza diferents activitats d’assessorament i  direcció de projectes en el sector comerç.

Gomà Quintillà, Pilar. Socia-Directora de GIC Soluciones para el retail. Post-grau en gerència de Centrals de Compres i  de Centres Comercials en Cel Obert por la UPC i de gerència  de PIME d’Hostaleria i  Restauració. Diplomada en Dret i  Relacions Públiques. Assessora de comerç interior de la Patronal CECOT i vocal de la junta directiva de l’Associació de Gerents de Centres Comercials Urbans (AGECU). Realitza diferents activitats d’assessorament i  direcció de projectes en el sector comerç.

Ibáñez Herrero, Elisenda. Socia-Directora de GIC Soluciones para el retail. Màster en Direcció i Administració d’Empreses per EADA. Òptica Optometrista por la UPC. Assessora de Màrqueting i  Ventes per empreses de Retail. Ha format part d’equips de Business Manager i Direcció d’Empreses como CIBA Visión y Fotonica SA.

Informació i Inscripcions

 INSTITUT GOMÀ, Diagonal, 359, 1º- 08037 Barcelona Tel:   93 208 27 94   

www.institutgoma.com                                institut@institutgoma.com